Подарок од ликовниот уметник Кети Радевска по повод патрониот празник

PDFПечатиЕ-пошта

( 1 Глас )

По повод патрониот празник на Националната установа Универзитетската библиотека „Св.Климент Охридски“ - Битола, ликовниот уметник Кети Радевска ни подари две прекрасни икони со ликот на Климент Охридски.

Над 5000 дела нацртани од нејзините вешти раце. А за нејзиниот талент сведочат и големиот број награди кои ги добила, кои често доаѓаат од разни фестивали и конкурси ширум светот. Кети Радевска е позната карикатуристка од Битола која твори веќе 22 години.

Нејзината љубов кон цртањето, уметноста и карикатурата се надева дека ќе ја пренесе, но и ќе ја препознае во некое од децата од градинката каде што работи.

 

 

 

 

 

 

 

Сподели на Facebook