Нови наслови

PDFПечатиЕ-пошта

( 20 Гласа )

Педесет нијанси
ослободени  Е.Л Џејмс

Романтична и
незауздана. Ова е
серија што ќе ве
опседнува, поседува и
засекогаш ќе се врзе
за вас. Тој ден кога
Анастасија Стил го
запозна Кристијан
Греј пламна љубовната
искра што засекогаш
им го смени животот.
Прочитај повеќе...


Девет совршени туѓинци
Лијан Моријарти

Дали десет дена во
здравствено
одморалиште навистина
можат да ве променат
засекогаш? Овие девет
совршени туѓинци
наскоро ќе го
откријат тоа. Девет
луѓе се наоѓаат во
оддалечено здравствено
одморалиште...
Прочитај повеќе...


Мајски рози
Дот Хачинсон

Прија е млада девојка
која е мета на сериски
убиец – истиот кој ја
убил нејзината сестра
пред неколку години.
По загубата на
нејзината сестра, таа
се бори со нарушување
во исхраната...
Прочитај повеќе...


Остри предмети
Џилијан Флин

После краткиот престој
во психијатриска
болница, репортерката
Камил се соочи со
вознемирувачка задача
„Да се врати во својот
роден град и да напише
колумна за исчезнатите
девојчиња од нејзиниот
крај“...
Прочитај повеќе...


Градот и градот
Чајна Миевил

Кога во
несекојдневниот,
остарен град Бесел,
некаде на периферијата
на Европа, ќе го
откријат телото на
убиената жена,
инспекторот Борлу од
Единицата за екстремни
злосторства смета дека
тоа ќе биде рутински
случај...
Прочитај повеќе...


Колку покрваво
Стивен Кинг

Расказот е форма на
која Стивен Кинг во
неговата неверојатна
кариера постојано ù
се враќа, од нив многу
преточени во култни
филмови, како „Тело“
(„Биди покрај мене“)
и „Рита Хејворт и
„Бегството од Шошенк“
Прочитај повеќе..


Срца од цимет
Џенифер Хилиер

Колку далеку можеш да
ги закопаш своите
тајни? И да ја скриеш
тагата? Колку долго
може да се извлечеш со
лагите? И колку долго
можеш да живееш со тоa
Ова е приказна за
тројца најдобри
пријатели: онаа што
беше убиена, онаа што
отиде во затвор и оној
што ја бара вистината
сите овие години…
Прочитај повеќе..


Дабот сè уште e тука
Софија Лундберј

Потресен роман за
копнежот, вината,
бесмртното
пријателство и
пронаоѓањето животна
рамнотежа по
разурнувачката врска.
По тешкиот развод, на
Естер ѝ се чини дека
нејзиниот живот ја
загубил смислата.
Најболни ѝ се
викендите што не ги
поминува со синот..
Прочитај повеќе..


Пукнатина
Јозеф Карика

Приказната во
„Пукнатина“ започнува
со пронаоѓањето на
стари аудиозаписи на
плочи во една стара
душевна болница.
Загадочната исповед на
лунатикот Валтер Фишер
го води нараторот во
потрага по вистината
во една од најголемите
словачки мистерии –
онаа за исчезнувањето
на луѓе на планината
Трибеч..
Прочитај повеќе..


Колатерална штета
Линет Исон

Исаија Џејмс умира на
рацете на воениот
психијатар Брук Адамс
при експлозија во
кафуле во Кабул, при
што таа се спасува
здобивајќи се со тешки
изгореници. По долгото
лекување Брук се враќа
во својата земја и
продолжува да работи
како психијатар.
Прочитај повеќе..


Сподели на Facebook