INIS центар

PDFПечатиЕ-пошта

INIS центар за Република Македонија

INIS е водечки светски информациски систем за употребата на нуклеарна енергија во мирновременски услови. INIS функционира во рамките на Меѓународната агенција за атомска енергија (IAEA) во соработка со земјите членки и со кооперативните интернационални организации.

INIS базата на податоци од библиографските записи како и NCL литература сега веќе е достапна бесплатно на интернет страната на IAEA: http://www.iaea.org/inis/

Сподели на Facebook