8 Декември - Патрон празник на НУУБ „Св.Климент Охридски“ - Битола

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

По повод 8 Декември - Патрониот празник на Националната установа - Универзитетска библиотека „Св.Климент Охридски“ - Битола на 6.12. 2021 година се одржа промоција на “Роднокрајни автори (мултимедијален ЦД-РОМ) : аудио записи.1“,  списанието “Библиотечен тренд“  и Зборник на излагања од 16-та Роднокрајна средба на битолските писатели во Македонија.

Воведно излагање на овој настан зеде директорот на НУУБ „Св.Климент Охридски“ - Битола, м-р Бојан Стефановски кој им се заблагодари на присутните и им го честита патрониот празник на Библиотерката.

Потоа збор зедоа промоторот на аудио записот “Роднокрајни автори (мултимедијален ЦД-РОМ) : аудио записи.1“ госпоѓата Милица Димиријовска - Радевска и Ленче Андоновска, библиотекар советник која е еден од раководителите на проектот.
За „Зборник на излагања од 16-та Роднокрајна средба на битолските писатели во Македонија“ и за Списание “Библиотечен тренд“ (бр.52,2021  г.) се обрати промоторот д-р Николче Вељановски, библиотекар  советник кој образложи што се е опфатено со овие два проекти, а присутните можеа да слушнат и цитати од роднокрајните автори кои ги посочи промоторот.
Модератор: м-р Гордана Ѓоргиевска-Неделковски

Повеќе фотографии од овој настан ќе најдете на следниот линк: NUUB Facebook

Сподели на Facebook