Есеи за Блаже Конески од учениците од IX-a од OOУ„Стив Наумов“

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

Везилке, кажи како да се роди проста и строга македонска песна од ова срце што со себе води разговор ноќен во тревога бесна? - „Везилка“ - Блаже Конески
Прекрасни есеи за животот и делото на Блаже Конески пропратени со видео записи за двете најубави песни „Тешкото“ и „Везилка“ на 13.12.2021 година во НУУБ „Св.Климент Охридски“ - Битола, ни презентираа учениците од IX-а одделение под менторство на наставничката по македонски јазик Ана Динковска-Божиновска од ООУ„Стив Наумов“ - Битола.

Повеќе фотографии од настанот на следниот линк: NUUB Facebook

Сподели на Facebook