Есеи за животот и делото на Св.Климент Охридски и Блаже Конески

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

„Тргај се од злото и прави добро!“ - Св.Климент Охридски
„О Тешкото! Зурли штом диво ќе писнат, штом тапан ќе грмне со подземен екот“ - Блаже Конески.

На ден 14.12.2021 година под менторство на наставничката по македонски јазик Зора Дамјанова, ученици од 9 одд. од ООУ „Гоце Делчев“ - Битола ни се претставија со прекрасни есеи за животот и делото на Св.Климент Охридски и Блаже Конески.

Им благодариме!

Подготвија: Вера Марковска и Ирена Колевска

Повеќе фотографии на следниот линк: NUUB Facebook

Сподели на Facebook