Информации

PDFПечатиЕ-пошта

Одделот за информации им ги нуди на корисниците следниве информации:

 • Општи информации за Библиотеката, условите за користење, фондовите и услугите;
 • Упатување при користењето на каталозите (каталози со картончиња и автоматизиран каталог OPAC);
 • Упатување при користење на секундарни извори на информации (индекси, библиографии и сл.);
 • Библиографски пребарувања за определени теми од различни области преку печатени и електронски извори на информации.

Работно време: секој работен ден (понеделник - петок) од 7,00 до 19,30.

 

Начини на пребарување на книги

 

 • Пребарување книги на WEB страната на Библиотеката преку COBISS+;
 • Користење на online сервисот Мојот COBISS (Мојата библиотека);
 • Пребарување и резервација на книги преку мобилната апликација mCOBISS, достапна за Android и IOS оперативните системи;
 • Резервација на книги 
  • преку телеф. број: 047/232-999
  • преку електронска пошта: Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите
  • Мојот COBISS (Мојата библиотека)
  • преку официјалната Facebook страна на Библиотеката, НУУБ „Св. Климент Охридски“ – Битола
 • Табла за информација
 • нови книги
 • Информации за нови книги на LED мониторот во холот на Библиотеката.
 • Преку информатор

 

 

Почитувани корисници,

Ве молиме за разбирање доколку податоците од електронскиот каталог не одговараат на фактичката состојба во библиотечниот фонд. Се работи на нивно отстранување.

 

Сподели на Facebook