Настани

Промоции 23.02.2007 г.

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа ) Националната установа Универзитетска библиотека “Св. Климент Охридски” од Битола на 23.02.2007 година во 12.00 часот организираше Промоција на книгата “ЗАКОПАНА ВИСТИНА” од битолскиот писател Добре Тодоровски. За книгата говореше писателот Радован П. Цветковски. Промоцијата се одржа во Роднокрајното одделение на Библиотеката.
 

Промоции 09.02.2007 г.

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

Меѓународниот Славјански Институт - гр. Москва, Филијала Македонија - Битола  во соработка со “Националната установа Универзитетска библиотека “Св. Климент Охридски” од Битола, организираат промоција на книгата; “ВРЕМЕ НА СМРТНАТА ЉУБОВ”  роман од професорот на Славјанскиот Институт д-р. МЕТОДИ МАНЕВ од Свети Николе. Промотори на романот беа: д-р. Јован Дамјановски и писателот Петре Димовски од Битола.

Извадоци од книгата читаа: Ева Гаврилова и Нико Ѓоргиевски студенти на Славјанскиот Институт во Битола.

Музички настап Нико Ѓоргиевски. 

Модератор на програмата Делфина Лидони.

   

Страница 314 од 314

Сподели на Facebook