Настани

Изложба „Со маските научивме да се смееме со очите“

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

Конкурс на тема „Со маските научивме да се смееме со очите“

Во просториите на НУУБ „Св.Климент Охридски“- Битола е поставена изложба на ликовните творби испратени на конкурсот на тема „Со маските научивме да се смееме со очите“ во организација на Inner Wheel Club-Bitola и Друштвото на ликовни уметници на Битола.

Во присуство на наградените млади уметници, нивните наставници и дел од нашите членки беа доделени и наградите во три категории. Честитки за наградените и многу успех во идни проекти.

Во првата категорија за ученици од VI и VII одделение награди добија:
1. Награда за Ангела Ристевска од ООУ „Стив Наумов“-Битола
2. Награда за Ема Петровска од ООУ „Тодор Ангелевски“- Битола
3. Награда за Ивана Волкановска од ООУ „Тодор Ангелевски“- Битола (подрачно училиште во Горно Оризари)

Во втората категорија за ученици од VIII и IX одделение награди добија:
1. Награда за Ива Ѓоргиева од ООУ „Стив Наумов“-Битола
2. Награда за Наталија Павловска од ООУ „Гоце Делчев“- Битола
3. Награда за Ана Ангелевска од ООУ „Стив Наумов“- Битола

НУУБ „Св.Климент Охридски“- Битола исто така награди 10 ликовни творби со едногодишна бесплатна членарина. Наградите им ги додели директорот м-р Бојан Стефановски на учениците:

- Јана Танчевска од ООУ „Климент Охридски“ - Битола
- Евгенија Наумовска од ООУ „Елпида Караманди“ - Битола
- Јана Темелковска од ООУ „Тодор Ангелевски“ - Битола
- Сара Димитрова од ООУ „Трифун Пановски“  -Битола
- Јана Митевска од  ООУ „ Стив Наумов“ - Битола
- Јана Драгишка од ООУ „ Стив Наумов“ - Битола
- Ебру Селимовска ООУ „Тодор Ангелевски“ - Битола
- Марија Ризовска ООУ „Трифун Пановски“ - Битола
- Ивана Јовановска  ООУ „Тодор Ангелевски“ - Битола
- Јана Ристевска ООУ „Елпида Караманди“ - Битола

Изложбата ќе биде биде поставена во холот на Библиотеката до 15 Јануари.

Повеќе фотографии од овој настан на следниот линк: NUUB Facebook

 

Градоначалникот Коњановски донираше книги со Брајово писмо во НУУБ „Св.Климент Охридски" - Битола

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

Градоначалникот на Општина Битола, Тони Коњановски, донираше книги со Брајово писмо во НУУБ „Св.Климент Охридски“ - Битола. Со зголемувањето на библиотечниот фонд со овие лектирни изданија, се овозможува нивна достапност и за децата со оштетен вид.

Донацијата се реализира по повод Меѓународниот ден на Брајовата азбука 4 Јануари, а се состои од повеќе примероци на книгите Гоце Делчев од Ванчо Николески, Песни од Миладинов, Автобиографија на Григор Прчличев и Малиот Принц од Антоан де Сент Егзипери.

 

   

Награди по повод Нова година

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

По повод Нова година следуваат
Награди, награди... Ротари клубот Битола Широк Сокак наградува заедно со нашата Библиотека.

Сѐ што треба да направите е да напишете  пораки за Нова година (на овој пост NUUB Facebook).
Да го споделите постот јавно на Вашиот профил.

Вие самите одлучувате кои пет објави ќе ги добијат овие  награди со најмногу лајкови.

Наградната игра трае до 05.01.2022 година.

 

   

Страница 2 од 314

Сподели на Facebook