Архива (наслови)

Сеќавање на љубовта

PDFПечатиЕ-пошта

( 3 Гласа )


„Сеќавање на љубовта“ е книга која ќе ве натера повторно да верувате дека постои вистинската љубов, чиста, искрена и безвременска.
Заснована на вистинската приказна за двајца млади евреи кои љубовта ги спојува, но сепак животот и војната се испречуваат меѓу нив, градејќи ѕид кој се чини дека е невозможно да се сруши.

Читај повеќе: Сеќавање на љубовта

 

Ноќта кога дојдоа сватовите

PDFПечатиЕ-пошта

( 1 Глас )

„Во своето срце ја понесов рамницата, таа непрегледна, напатена земја, големото панонско небо и неговата бистрина, и тебе - малечка дамка во бескрајот. Не знаеше дека патувам со тебе и со твоите соништа, дури и кога не бев повикана, а јас, не можев да знам дека имам билет само во еден правец... сега знам... Заедно бевме целиот свет.

Читај повеќе: Ноќта кога дојдоа сватовите

   

Невидливиот

PDFПечатиЕ-пошта

( 1 Глас )

Триумф е да живееш со човек кој не го познаваш
Татко мистерија - Мајка хероj
... да живееш со човек кој не го познаваш
- вистинска приказна -
... сложувалка од убави зборови и силни мисли, роман со различни гласови, а ист поглед ...

Читај повеќе: Невидливиот

 

Борнова санкција

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

Џејсон Борн веќе загуби се, кога дознава дека неговиот единствен пријател на светот Мартин Линдрос - исчезнал. Линдрос, заменик-директор за специјални операции на Централната разузнавачка служба, се наоѓал во Етиопија и истражувал сомнителни испораки на ураниум и оружје за масовно уништување.

   

Борновото предавство

PDFПечатиЕ-пошта

( 1 Глас )

Џејсон Борн се враќа на Универзитетот Џорџтаун како Дејвид Веб и се надева на нормален живот. Меѓутоа, после многу години исполнети со авантури и опасности, мирниот живот на професорот по лингвистика набргу ќе му здодее...

 

Облечен живот

PDFПечатиЕ-пошта

( 1 Глас )

250 страници фасцинантно, забавно четиво полно со хумор, куп комични пресврти и неверојатни ситуации, пикантерии, интриги и најмногу од сè – искреност. И сето тоа зачинето со неповторливиот, за Игор толку препознатлив, стил на раскажување.

Читај повеќе: Облечен живот

   

Страница 6 од 70

Сподели на Facebook